:

VTLB calculator

Als de Wsnp op iemand van toepassing is, berekent de bewindvoerder een vrij te laten bedrag. Van dat vrij te laten bedrag moet iemand in de Wsnp rondkomen. Al het inkomen boven het vrij te laten bedrag moet worden overgemaakt naar een boedelrekening die de bewindvoerder beheert.

De VTLB calculator in OnView is dezelfde als die door Bureau WSNP wordt aangereikt. Ieder half jaar krijgen we een nieuwe calculator aangereikt die we vervolgens in OnView verwerken. Het is dus mogelijk dat er enige tijd zit tussen de nieuwe calculator van Bureau WSNP en die van OnView, omdat we pas kunnen gaan aanpassen zodra bureau WSNP de nieuwe calculator vrij geeft. We proberen deze termijn altijd zo kort mogelijk te houden. Voor inhoudelijke vragen over de werking van de VTLB calculator verwijzen we onze gebruikers naar http://www.bureauwsnp.nl/vrij-te-laten-bedrag.

De VTLB calculator is op twee plaatsen in OnView te openen. Via het toolsmenu en via het dossier onder het submenu Schulden.

Uit de berekening van de VTLB calculator is af te leiden: De beslagvrije voet en het VTLB bedrag. De output van de berekening is daarna terug te vinden in het betreffende dossier bij het menu item 'Rechtspraak' onder tabblad 'Documenten'.

V.a. versie 3.4.1 is het mogelijk om uw eigen rubrieken te koppelen aan de rubrieken van de VTLB. Dit doet u bij instellingen.

Tevens is het ook mogelijk om een VTLB berekening te doen tot maximaal 3 jaar in het verleden met de daar bijhorende versies. En wordt er ook een VTLB historie in het dossier bijgehouden.

We gaan nu in stappen de VTLB calculator doorlopen:

Stap 1:
U opent de VTLB calculator via het Toolsmenu of via het dossier onder het submenu Schulden.
              In het dossier dient u nog voor “nieuwe VTLB berekenen” te kiezen.

Stap 2: In het geopende scherm kiest u bij “actie” ervoor of u een geheel nieuwe berekening wilt maken,
             of u een bestaande berekening wilt gebruiken als nieuwe invoer of deze wilt wijzigen.
             Bij datum berekening geeft u de datum waarop de berekening plaats moet vinden in.
             De bijhorende versie wordt daarlangs weergegeven en ingeladen.
             Door op “start” te klikken, wordt de VTLB calculator gestart.

Stap 3: U kunt nu in alle tabbladen alle gegevens gaan controleren of aanvullen. De inkomsten en uitgaven rubrieken worden automatisch vanuit het dossier gevuld. Let er wel op dat eerst bij “instellingen” de VTLB rubrieken goed gezet moeten zijn!

Stap 4: Wanneer alle gegevens zijn ingevuld en gecontroleerd, kunt u rechts onderin de pagina op “bereken” klikken. U krijgt nu een overzicht te zien van de Beslagvrije voet en het VTLB bedrag.