:

Uitklapmenu: Vermogen

Bij het submenu Vermogen kunt u het vermogen ingeven wat de cliënt heeft. Dit vermogen wordt weergegeven in het rapport Boedelbeschrijving en in het rapport Rekening & Verantwoording.
Tevens worden het aantal zakelijke kilometers bij een auto ook meegenomen in de VTLB. Evenals de WOZ waarde van een woning.

Let op: als het Vermogen is gevuld, wordt dit altijd meegenomen in deze rapporten. Bij verkoop dient het vermogen gearchiveerd te worden!

Bij het groene plusje kun je een Nieuw vermogen toevoegen. Daarna kunt u Onderwerp en Kenmerk invullen .

In het pop-up scherm kun je voor diverse Vermogenstype  kiezen:

Aandelen/obligaties
Auto

Roerende Zaken

Onroerende Zaken

Vorderingen
Verzekeringen

Het vermogen is op naam van de cliënt te noteren, maar ook op naam van de partner of "beide".

Bij Onroerende Zaken krijg je de mogelijkheid om een aantal aanvullende gegevens in te vullen.

Bij ieder vermogen is er een geschiedenis die kan worden bijgehouden. U kunt dus de standen van het vermogen per datum aanpassen. Middels de knop  kunt u de geschiedenis raadplegen.

Vermogen archiveren
Wanneer een vermogen bijvoorbeeld is verkocht, kunt u het vermogen archiveren. Zo blijft toch altijd de historie zichtbaar, maar wordt deze niet meer meegenomen met de rapportages of berekeningen.
Om het vermogen te archiveren, klikt u voor het vermogen op
Het vermogen wordt nu in het archief geplaatst. Het archief kunt u raadplegen in het tweede tabblad.

Gerelateerde handleidingen:        Rapporten

Inkomsten