:

Uitklapmenu: Concepten

Er zijn veel mogelijkheden voor het maken van Brieven en Templates in OnView. Het begint allemaal met het maken van templates (ook wel sjablonen). Deze templates worden op dusdanige wijze gemaakt dat ze bij iedere dossier te gebruiken zijn. Om deze templates aan te maken kunt u gebruik maken van de handleiding: Brieven templates maken. In OnView zijn er 2 locaties waar het mogelijk is om met brieven bezig te zijn. De eerste plaats is boven in de werkbalk. En de 2e plaats is in het dossiermenu. In deze handleiding richten we ons op de brieven in het dossiermenu. Dit gebeurt in een dossier in het menu aan de linkerkant.

In deze handleiding vindt u uitleg over het gebruiken van brieven in het dossiermenu.

Let op!  Hier worden enkel brieven aangepast en verzonden. Het aanmaken van templates word via het hoofdmenu gedaan.

Template brief

Op dossier niveau opent u desbetreffende brief die u wilt gaan versturen. Het kan zijn, dat u kleine tekstwijzigingen voor deze ene cliënt door wilt voeren. Als u dan eventuele wijzigingen hebt verricht kunt u de brief Opslaan als concept. Bij tabblad 'Bestand' vindt u een icoon 'Opslaan als concept'.

Er verschijnt dan een pop-up met de naam van het template. U kunt hier de naam van de brief wijzigen, hiermee bepaalt u hoe deze brief wordt opgeslagen bij Concepten.

Let op! Als u deze brief print of verzend zonder op te slaan als concept wordt deze brief opgeslagen onder Verzonden Brieven.

Concept brief

Bij Concepten ziet u de mappenstructuur ook weer terug. Onder dit menu-item staan alle templates die gewijzigd zijn en zijn opgeslagen. Zo kunt u een concept brief aanmaken en deze later nog wijzigen wanneer dit gewenst is.

Daarnaast kunt u wanneer u een concept opent en wijzigt ook weer opslaan als een nieuw concept, zo raakt het eerdere concept niet verloren.

Door hierop te klikken kunt de naam wijzigen van uw concept. (Ook kunt u het concept openen/bewerken door op de blauwe letters te klikken)
Door op het zwarte kruisje te klikken kunt u het concept verwijderen

Wanneer de brief helemaal naar wens is gewijzigd en klaar is om te verzenden, kunt u tussen twee opties kiezen:

• Printen, u kunt de brief printen. Als u met mailmerge werkt, wordt de brief een x aantal keer geprint, afhankelijk van het aantal geselecteerde adressen.
  • Mailen, het is mogelijk om vanuit OnView brieven te mailen.

Gerelateerde handleidingen:  Dossierbrieven

Multi Dossier brieven

Uitdelingslijst

Adresvariabelen