OnView handleiding

Contents
:

 

 

 

 

     Print of download deze handleiding 

 

Zoeken:Tabblad 4: Interne overboekingen

Het tabblad 'interne overboekingen' geeft een optelling weer van alle transacties die binnen de eigen rekeningen plaats hebben gevonden.

Uitgezonderd de leefgeld rekening! Dus een overboeking van spaarrekening naar leefgeldrekening, zie je niet bij interne overboekingen.

 

 

Bovenstaande interne overboekingen hebben in dit geval plaats gevonden tussen de beheer- en spaarrekening. In dit voorbeeld is eindigt de spaarrekening op 12. Dat betekent dat het saldo van de spaarrekening moet zijn toegenomen met € 1000,00 (1200 er naartoe en 200 er af). Dit controleren we bij tabblad bezittingen door het  het begin- en eindsaldo van de spaarrekening te bekijken.

 

 

 

Wanneer de (spaar)rekening een ongekoppelde rekening is, dan zijn de transacties niet verantwoord via inkomsten en uitgaven. Wanneer er een verschil ontstaat tussen interne overboekingen en saldoverschil zijn er op de rekening transacties geboekt die niet afkomstig zijn van de eigen rekeningen. Deze (spaar)rekening zal dan in zijn geheel gekoppeld moeten worden. Uitgezonderd de ING spaarrekening!

 

Foutmelding bij opslaan R&V

Wanneer het controle tabblad groen is en het lukt niet om de R&V op te slaan, controleer of alle omschrijvingen zijn ingevuld bij de interne overboekingen. Dit kan nog toegevoegd worden via het potloodje vooraan desbetreffende overboeking.

 

 

 

Mogelijkheden met ING

Saldo's van een ING spaarrekening (met het zelfde rekeningnummer als de beheerrekening) heeft u handmatig in OnView geplaatst, dan dient u dit ook bij tabblad interne overboekingen in de R&V handmatig in te geven. LET OP: Staan de transacties wel zichtbaar in het uitgave overzicht van de Beheerrekening, dan zullen deze bij de uitgaven verwijderd moeten worden.

Een extra optie is om in OnView op dossierniveau bij 'handmatig' toegevoegde transacties de tegenrekening alsnog in te geven, dan wordt de overboeking wel zichtbaar op tabblad interne overboeking! Maar ook hier geldt dan: Staan de transacties wel zichtbaar in het uitgave overzicht van de Beheerrekening, dan zullen deze bij de uitgaven verwijderd moeten worden.

 

Voor een ING Spaarrekening met een eigen IBAN nummer, lees de handleiding nog even na bij alinea 'ING Spaarrekening'.

 

Links onder in uw beeldscherm:

  Direct dossier raadplegen, via een extra tabblad in uw browser.

 

De mogelijkheid om rechtstreeks naar desbetreffende handleiding per R&V tabblad te gaan.