:

Status en type

De beheerder heeft bij instellingen de mogelijkheid om in het submenu van 'Basisgegevens' bij Status en Typen de standaard lijstjes bij tabblad Dossier Typen, tabblad Dossier Status en tabblad Schuld status te wijzigen en uit te breiden naar eigen bedrijfsprocedures.

Tabblad Dossier Type

U kunt in het tabblad 'Dossier typen' nieuwe dossiertypes aanmaken via de knop 'Nieuwe dossier type toevoegen'. Tevens kunt u ze hier ook verwijderen middels het kruisje.

Tabblad Dossier status

Middels het vinkje in het tabblad 'Dossier Status' kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van dossier statussen.
Vervolgens kunt u eventueel nieuwe dossier statussen aanmaken  via de knop 'Nieuwe dossierstatus toevoegen'. Of statussen verwijderen middels het kruisje.

Tabblad Schuld Status

In dit tabblad ziet u alle standaard schuld statussen, maar kunt u ook nieuwe schuld statussen toevoegen middels de knop 'Nieuwe schuld status toevoegen'.

Is er een brief verstuurd met betrekking tot het inventariseren van de schulden, dan wordt er in dit geval aan de status een blauw bolletje gehangen. Én de schulden waarvan de schuldeiser een reactie op de brief verstuurt, krijgen een markering mee.  Dit betekent dat voor het versturen van een herinnering, alleen de schuldeisers die nog niet gereageerd hebben, geselecteerd worden bij de adressen selectie in de brieven template.

Wanneer u kiest om een nieuwe schuld status toe te voegen, dient u een aantal velden in te vullen waarin u aangeeft hoe de status om moet gaan met de acties:

Gerelateerde handleidingen: Tabblad cliënt

Schulden