:

SHV

Schuldhulpverlening

Als bewindvoerder of (schuld)hulpverlener begint u met het inventariseren en registreren van de schulden.  Zie hiervoor 'Een nieuwe schuld invoeren'.

Het Schuldhulpverleningstraject kunt u bijhouden via het uitklapmenu Schulden (voorheen ook nog onder: tabblad SHV onder het submenu rechtbank in uw cliëntdossier).

Wanneer u bij de schulden situatie kiest voor schuldhulpverlening verschijnt boven in het dossier een gele balk met de melding : Dit betreft een SHV dossier. Deze gele balk ziet u ook terug in het dossieroverzicht, waardoor u direct ziet wat uw SHV dossiers zijn. Vervolgens kunt u een aantal velden vullen met gegevens. Bij de schuldensituatie heeft u de mogelijkheid om een notitie toe te voegen.

Met het veld SHV status kunt u aangeven waar uw cliënt in het SHV traject zit. Vanaf de status WSNP kunt u ook een aantal vervolgvelden gaan vullen met als laatste de afwikkel status.

In een SHV dossier heeft u de mogelijkheid om de schulden in het tabblad 'openstaand' te verplaatsen naar het tabblad SHV in het submenu schulden.

Als u heeft gekozen voor de WSNP status heeft u in het tabblad SHV een overzicht van de schulden die naar de WSNP zijn gegaan en is het niet meer mogelijk om iets in deze schulden te wijzigen. Dit geldt dus voor bewindvoerders die de schuldaflossing niet zelf doen.

U kunt dan wel verder gaan met nieuwe schulden te registreren bij het tabblad 'openstaand'.

Zet u de 'afwikkelstatus' op 'schone lei', dan krijgt u de optie om alle SHV schulden in één keer op afgelost te zetten.

WSNP bewindvoerders/Schuldhulpverlening

Als u zelf de aflossingsregeling treft kunt u de SHV status op WSNP zetten en de schulden in het tabblad 'openstaand' laten staan.

Vervolgens kunt u met de setting WSNP bewindvoerder, die wij voor u aan kunnen zetten, gebruik maken van de buttons Vorderingenlijst en Uitdelingslijst.

Uitdelingslijst

Wanneer u de aflossingscapaciteit en het aantal maanden hebt ingegeven, ziet u de totale afloscapaciteit.

Klikt u op de knop 'bereken' gaat OnView uitrekenen welk bedrag per maand per schuldeiser afgelost kan worden. Dit wordt zichtbaar in de laatste kolom.

U hebt dan de volgende mogelijkheden:

• Deze schuldenlijst als rapport afdrukken door op het printertje te klikken.
  • De schuldeisers direct aanschrijven door op de naam van de brief te klikken waardoor u direct naar de brieveneditor in OnView gaat. Dit kan alleen als u al een template heeft toegevoegd in het hoofdmenu brieven onder het submenu uitdelingslijst.
Voor het maken van de template voor de uitdelingslijst kunt u gebruik maken van de speciale variabele velden die alléén in de uitdelingslijst voorkomen.

Voor meer informatie over templates aanmaken ga dan naar 'Brieven'.

Vorderingenlijst

Als de schuldeiser het eens is met het eind bedrag van de af te lossen schuld, dan kan dit in de vorderingenlijst weergegeven worden met desbetreffende datum. Ook kunt u van deze lijst een rapport afdrukken door op het printertje te klikken.

Gerelateerde handleidingen:  Uitdelingslijst

Schulden

Brieven