OnView handleiding

Contents
:

 

 

 

 

     Print of download deze handleiding 

 

Zoeken:Rubrieken

De beheerder heeft bij instellingen de mogelijkheid om in het submenu van 'Basisgegevens' bij Rubrieken tabblad Inkomsten rubrieken en tabblad Uitgaven rubrieken de rubrieken waarmee gewerkt gaat worden hier toe te voegen.

 

 

Inkomsten rubrieken:


Nieuwe inkomsten rubriek toevoegen.
    Benaming van rubriek.

Wanneer het bedrag van een rubriek per periode varieert, dan kun je een percentage van afwijking hiervoor ingeven. Het gaat om het exacte bedrag wat je bij de rubriek in het dossier hebt ingegeven. Als daar een afwijking wordt geconstateerd bij het inlezen van de transacties, komt hij bij Bewaking wel of niet tevoorschijn
 

Hier ziet u of uw rubriek al gelinkt is aan de rubriek van de Rechtspraak. Staat de melding (Geen), dan dient de rubriek nog gekoppeld te worden aan de rubriek van de Rechtspraak.

 VTLB Hier ziet u of uw rubriek al gelinkt is aan de rubriek van de VTLB. Staat de melding (Geen), dan kunt u de rubriek nog koppelen aan de rubriek van de VTLB. Dit doet u als u de gegevens automatisch in de VTLB weergegeven wilt hebben.

 

Uitgaven rubrieken:


Nieuwe uitgaven rubriek toevoegen .
  Benaming van rubriek.

Wanneer het bedrag van een rubriek per periode varieert, dan kun je een percentage van afwijking hiervoor ingeven. Het gaat om het exacte bedrag wat je bij de rubriek in het dossier hebt ingegeven. Als daar een afwijking wordt geconstateerd bij het inlezen van de transacties, komt hij bij Bewaking wel of niet tevoorschijn
  Welke prioriteit heeft deze rubriek. Nr. 1 is het belangrijkst.
Rubriek betreft verzekering.

Hier ziet u of uw rubriek al gelinkt is aan de rubriek van de Rechtspraak. Staat de melding (Geen), dan dient de rubriek nog gekoppeld te worden aan de rubriek van de Rechtspraak.

 VTLB  Hier ziet u of uw rubriek al gelinkt is aan de rubriek van de VTLB. Staat de melding (Geen), dan kunt u de rubriek nog koppelen aan de rubriek van de VTLB.  Dit doet u als u de gegevens automatisch in de VTLB weergegeven wilt hebben.

 

LET OP!
Als je een rubriek verwijderd met het kruisje, dan worden alle transacties die aan deze rubriek waren gekoppeld losgekoppeld! De oude naam van de rubriek komt wel in desbetreffende uitgave/inkomsten te staan, maar dan in de 2e regel bij 'omschrijving'.
Lees wat het van invloed het kan hebben op de R&V hieronder.

 

Digitalisering Rekening & Verantwoording

Wanneer u via KEI een Rekening & Verantwoording in gaat dienen, dan gaat dit digitaal gebeuren. Om te zorgen dat u met uw eigen rubrieken kunt blijven werken, kunt u uw eigen rubrieken gaan linken aan de rubrieken van de Rechtbank. Dit geldt voor zowel de inkomsten- als voor de uitgaven rubrieken. Als u een rubriek opent, dan staat bij 'Omschrijving' uw eigen rubriek vermeld, bij 'R&V Rubriek' kiest u uit de lijst van de Rechtbank, welke rubriek geschikt is om aan uw rubriek te linken.

Voorbeeld: U gebruikt een rubriek 'leefgeld' en een rubriek 'extra leefgeld'. Voor de R&V horen deze allebei gekoppeld te worden aan 'levensonderhoud/zakgeld'. Er kunnen dus meerdere OnView rubrieken aan 1 R&V rubriek gekoppeld worden. Koppelen rubriek in R&V. 

Met betrekking tot verwijderde rubrieken:

De eerder gemaakte R&V's, die definitief of als concept opgeslagen zijn, blijven onveranderd. Maar maak je de transacties opnieuw aan òf als er opnieuw gegenereerd is, dan komen deze bij 'Overige' inkomsten en/of uitgaven.

 

VTLB calculator

Vanaf versie 3.4.1 is het mogelijk om de rubrieken bij inkomsten en uitgaven te linken aan de rubrieken van de VTLB. Als u een rubriek opent, dan staat bij 'Omschrijving' uw eigen rubriek vermeld, bij 'VTLB Rubriek' kiest u uit de lijst van de VTLB, welke rubriek geschikt is om aan uw rubriek te linken.

 Gerelateerde handleidingen:  Rekening & Verantwoording

Inkomsten

Uitgaven

VTLB