:

Rechten

De beheerder heeft bij instellingen de mogelijkheid om rechten in te stellen vanaf het moment dat er 2 of meer gebruikerslicenties aanwezig zijn. Een OnView gebruiker die 1 licentie in gebruik heeft zal automatisch de 'beheerder' zijn en heeft daarmee ook alle rechten. Vanaf 2 licenties en zijn er 2 mogelijkheden rechten toe te kennen aan de gebruikers.

Optie 1: De OnView-gebruiker is een 'beheerder' en heeft daarmee alle rechten en kan ook de rechten voor andere gebruikers aanpassen en instellen.
Optie 2:  De OnView-gebruiker is een 'gebruiker' en heeft daarmee de rechten die hem/haar zijn toegewezen door een 'beheerder'.
De 'gebruiker' kan geen rechten instellen of aanpassen. Binnen ieder bedrijf dat OnView gebruikt dient ten minste 1 beheerder aanwezig te zijn.

Rechten per groep of per Gebruiker

De beheerder kan de bestaande gebruikers beheren maar kan geen gebruikers toevoegen. D.m.v. aanschaf van een nieuwe licentie,  dan wordt er door OnView een gebruiker toegevoegd. De beheerder kan bestaande gebruikers groeperen. Het is mogelijk dat een gebruiker in meerdere groepen voorkomt. Rechten kunnen ingesteld worden per groep en/of gebruiker.

Om rechten in te stellen dient er eerst een keuze gemaakt te worden of het om groepsrechten gaat of een individuele gebruiker.

Volgorde van de bepaling van de rechten:
Standaard gebruikersrechten --> Groepsrechten --> Individuele rechten

Let op:
Heeft de gebruiker nog de standaard gebruikersrechten en u voegt deze gebruiker toe aan een groep, dan gaan de groepsrechten gelden. De standaard gebruikersrechten komen dan te vervallen.
Heeft de gebruiker al individuele rechten, dan zijn deze altijd leidend. Voegt u een gebruiker toe aan een groep en de groep bezit een bepaald recht niet, terwijl deze gebruiker dat recht wel heeft, dan geldt het individuele recht.

Omgekeerd werkt het net zo. Heeft de groep een specifiek recht, maar de gebruiker juist niet, dan kan de gebruiker van dat recht geen gebruik maken.

Belangrijk: Bij het toevoegen van een gebruiker in een groep, controleer dan altijd hoe de individuele rechten zijn ingesteld en of hier iets in aangepast dient te worden.

De beheerder kan via instellingen bij 'Gebruikers' groepen aanmaken en beheren, zie hiervoor handleiding 'Gebruikers'.

Gerelateerde handleidingen:     Algemeen

Dossiers

Extra