:

Koppelingen

Koppeling via Bank-menu

Let op: hier worden alleen automatische koppelingen weergegeven die al gemaakt zijn (Zie uitleg transacties).

Om een koppeling te verwijderen  is het belangrijk dat u eerst naar het betreffende dossier gaat. In de pagina 'koppelingen' kunt u het gewenste dossier kiezen.

Klikt u op het kruisje uit de lijst die dan wordt weergegeven, het mogelijk om koppelingen te verwijderen

Er zal een detailscherm verschijnen met een bevestigingsvraag.

Vervolgens klikt u op 'Ja' en zal de koppeling worden verwijderd. De automatische koppeling word alleen verwijderd naar de toekomst toe, de reeds gelegde koppelingen blijven bestaan.

(Eenmalige) Transacties spontaan ontkoppeld?!

Diverse banken hebben de manier van omschrijven veranderd.

Dit zijn meestal minimale aanpassingen, bijvoorbeeld een spatie. Toch zijn deze veranderingen groot genoeg om bij overlappend inlezen als ongekoppelde transacties te voorschijn te komen. Het advies is dus goed te kijken of het nodig is een grotere periode overlappend in te lezen.

De achtergrond is dat we bij het aanpassen van de importroutine in OnView een keuze moesten maken uit 2 slechten:

•
Of de dubbele transacties laten staan en de gebruiker zelf laten bepalen welke van de dubbele uit OnView gehaald moet worden,
  •
Of bij dubbele transacties, de oudste van de 2 transacties verwijderen en alleen de nieuwe in OnView zetten.

Voor deze laatste optie heeft OnView gekozen. Of er daadwerkelijk transacties zijn verwijderd, kun je terugzien in het rapport wat bij het inlezen wordt opgeslagen bij het submenu Importeren, tabblad Archief.  De werkwijze bij het importeren is dan als volgt. Als de transactielijst compleet is, wordt er gekeken of er automatische koppelingen(*) kunnen worden gelegd. MAAR als de 'oude' transacties als een 1-malige waren gekoppeld zullen deze weer als ongekoppelde transacties worden aangeboden.

*Of de juiste automatische koppelingen zijn gelegd in uw dossiers kunt u per dossier terugvinden in het submenu Koppelingen in het Bank menu.

Daarnaast adviseren wij u om het vinkje 'alleen met deze bedragen' alleen aan te vinken wanneer dit nodig is. Vaak is alleen een koppeling op tegenrekening al voldoende. De omschrijving wordt dan nog gebruikt om transacties te rubriceren van bijv. de belastingdienst. Het bedrag wordt meestal alleen gebruikt wanneer van diverse transacties het tegenrekening-nummer en omschrijving hetzelfde zijn maar enkel het bedrag anders is.

De volgorde waar OnView op let bij het koppelen van gedownloade transacties:

1 Eerst de tegenrekening
2  Dan tegenrekening gecombineerd met het bedrag
3  Daarna wordt er gekeken naar de tegenrekening gecombineerd met de omschrijving.
-> Betaal je vanuit OnView, dan wordt door OnView ook rekening gehouden met wat je zelf hebt ingegeven bij het Betaaladvies. Dit betekent echter niet dat er geen koppelingen gelegd hoeven te worden.

Gerelateerde handleidingen: Transacties