:

Importeren

Tabblad importeren

Om te beginnen met het koppelen hebben we eerst de transacties van de beheerrekeningen (of leefgeld of boedelrekening) nodig. Hiervoor moet u eerst inloggen bij uw eigen bank om daar een MT940 bestand te downloaden. Dit bestand bevat alle transacties en saldo’s van alle gekozen rekening in 1 batch.

Bij sommige banken moet u nog een keuze maken uit een type bestand, dat is het type wat u bij de bank heeft geselecteerd. Dit is bij voorkeur een MT940 bestand. Let op: Alvorens u gaat importeren, dient u bij de bank portal een bestand te downloaden met de transacties. LEES niet te grote periodes in één keer in. Wanneer u elke dag inleest, is er niets aan de hand. MAAR lees niet voor een heel jaar alles in één keer in! Stel u wilt een periode voor de zekerheid opnieuw inlezen, doe dit dan in etappes. De bank is niet altijd nauwkeurig met de omschrijvingen. Zij kunnen bij een transactie, die al wel eerder is ingelezen, ineens besluiten in de omschrijving een extra spatie toe te voegen o.i.d. Dit betekent, dat OnView dit dan ook als een nieuwe transactie ziet. Betreft het periodieke transacties, dan zal OnView de koppelingen leggen met eerdere transacties, betreft het éénmalige transacties, dan worden deze ontkoppeld. Vandaar lees korte periodes in, zodat u het overzicht voor u zelf bewaard.

Maakt u gebruik van ABN-AMRO dan lijkt het erop dat we betere resultaten bereiken met het CAMT.053. Dit bestand is te downloaden bij de ABN-AMRO. In het MT940 bestand kan het voorkomen dat de datum van de transactie verkeerd wordt meegenomen.

En lees vooral niet met terugwerkende kracht een grote periode in!

Als u gaat importeren, dient u eerst de gewenste bank te selecteren. Staat uw bank er niet tussen? Vanaf het moment, dat er een rekeningnummer in OnView vermeldt staat van welke bank dan ook, dan heeft u bij het importeren de mogelijkheid om te kiezen voor deze bank. Mocht het een nieuwe bank zijn, neem dan contact op met OnView.

Daarna kunt u, door op 'Opslaan als' te klikken, het bestand (op uw lokale harde schijf) opslaan.

Leefgeld rekeningen en spaarrekeningen zo mogelijk wel meenemen met importeren. Deze saldo’s zijn wel belangrijk, de transacties op deze rekeningen hoeven niet verantwoord te worden aan de rechtbank. Daarom schakelen we bij die rekeningen 'koppelen  toestaan' uit.

Ga dan in OnView naar Bank-importeren. Als u gaat importeren, dient u eerst de gewenste bank te selecteren.

Kies daarna het bestand dat u zojuist op u harde schijf het opgeslagen.

Vervolgens klikt u op 'Importeer'.

Dan gaat OnView importeren en zal nog een melding geven wat er is gebeurd.

Let op: Er worden geen dubbele transacties ingelezen wanneer er overlappende data gekozen wordt met eenzelfde bankbestand mits de bank het formaat niet ongemerkt wijzigt.

Hierbij moet u opletten, dat OnView altijd alle transacties goed inleest. Vervolgens zijn deze te raadplegen bij de transacties. U vindt deze terug in diverse rapporten en bij de rekeningen in het dossier. (Zie hoofdstuk: Transacties onder Bank).

Alles wat OnView niet heeft kunnen inlezen is terug te vinden middels tabblad archief.

Dat heeft vaak te maken met dat het bankrekening nummer dat de bank meegeeft niet klopt of niet bestaat in OnView.

Tabblad Archief

Hier vindt u op datum de import bestanden terug. Per bestand is terug te vinden welke transacties in het bestand zijn binnengekomen. Hierin wordt ook uitgelegd, waarom 0 van de 27 transacties zijn ingelezen: 'Transactie is al aanwezig'.

Daarnaast heeft u ook hier de mogelijkheid bij 'Geïmporteerde transacties' om transacties te koppelen.

Gerelateerde handleidingen: Transacties

Importeren ING

Cliënt rekeningen