OnView handleiding

Contents
:

 

 

 

 

     Print of download deze handleiding 

 

Zoeken:

Algemeen

 Gebruikersrechten op Algemeen niveau

 

 30/1/19: In het menu staat al inzage. Dermate klein, dat ik me afvraag of het de gebruikers op zou vallen. Dus wil dit zolang laten staan. Mocht het problemen opleveren, dan pas ik het aan. Het Recht Inzage komt wel in de update mee, maar heb ik hier handmatig toe moeten voegen.

 

 

 

De beheerder heeft bij instellingen de mogelijkheid om rechten in te stellen per groep of per gebruiker. Hieronder ziet u de Rechten uitleg voor 'gebruikers' en 'groepen' terug. 

 

Wanneer de beheerder een groep of gebruiker geselecteerd heeft kunnen de rechten voor deze selectie aangepast gaan worden.
In tabblad 1 betreft dit het algemene rechten beheer:

 

 

De rechten kunnen in gesteld worden op 4 niveaus. 

Per menu-item kan aangegeven worden op welke niveau de gebruiker of groep in OnView mag werken. Als er geen enkel niveau wordt gekozen, er staan dan geen vinkjes aan, dan wordt dit item in zijn geheel niet zichtbaar voor de gebruiker of groep. M.a.w. als de gebruiker geen brieven mag lezen, wijzigen, aanmaken en verwijderen --> dan zal dit menu-icoon niet zichtbaar worden in het boven menubalk.

 

De rechten kunnen ingesteld worden voor de totale functie van dat item in het hoofdmenu of er kan een selectie gemaakt worden van enkele van de sub-items.  Bijvoorbeeld: een gebruiker mag 'alleen lezen' in alle subitems van het bankmenu. Dan volstaat enkel dit vinkje bij de bank.

Mocht de beheerder later besluiten, dat de gebruiker ook bij menu bank mag wijzigen, aanmaken en verwijderen, dan kan dit per item aangevinkt worden.

 

Let op: Alle wijzigingen door de beheerder zijn bij de gebruiker pas zichtbaar nadat deze zich opnieuw heeft aangemeld.

 

Gerelateerde handleidingen:     Rechten

Dossiers

Extra

Gebruikers & Groepen