OnView handleiding

Contents
:

 

 

 

 

     Print of download deze handleiding 

 

Zoeken:



Gebruikers & Groepen

Uitleg Gebruikers

Via instellingen kan de 'beheerder' het beheer menu voor gebruikers openen.

 

 


Hier kunt u de inloggeschiedenis van uw medewerkers bekijken
  Via het potloodje is het mogelijk om wijzigingen per gebruiker door te voeren.

Ook is hier zichtbaar tot welke groepen deze gebruikers behoren.

 

Klik op het potloodje van de gebruiker, dan ziet u in het pop-up scherm diverse invulvelden, hoe meer hier is ingevuld, hoe vollediger b.v. ook formulieren automatisch ingevuld kunnen worden. 
Is het de bedoeling, dat de gebruiker een reactie op zijn/haar gemailde brieven vanuit OnView in zijn/haar eigen mailbox krijgt, dan zal ook het email adres van de gebruiker in desbetreffende invulveld geplaatst moeten worden.

Dit is ook het venster waar u als beheerder het wachtwoord van de gebruiker kunt wijzigen. Dit is gezien de veiligheid geen overbodige luxe om regelmatig te doen. Mocht er overigens om wat voor reden dan ook een gebruiker met spoed uit uw bedrijf stappen --> het enige wat u hoeft te doen, is het wachtwoord te wijzigen en u hoeft niet bang te zijn dat uw ex-medewerker nog in kan loggen:

 

Eerst vult u uw eigen wachtwoord als beheerder in, daarna het nieuwe wachtwoord voor desbetreffende gebruiker en deze herhaald u nogmaals!!!

  Voor een nieuw wachtwoord aanmaken voor een gebruiker kunt u gebruik maken van een wachtwoorden generator 

De extra vrije tekstvelden die u bij basisgegevens  heeft aangemaakt kunt u bij de gebruiker vullen met persoonlijke gegevens, zodat desbetreffende variabele velden in de brieveneditor gebruikt kunnen worden, zie handleiding Brieven - Dossierbrieven - Extra variabele velden medewerkers.

Tevens kunt u in dit pop-up venster zien of de gebruiker ook lid is van een groep.​

Uitleg Groepen

De beheerder kan de bestaande gebruikers beheren maar kan geen gebruikers toevoegen, dit gebeurt vooralsnog op aanvraag door OnView. De beheerder kan bestaande gebruikers groeperen. Het is mogelijk dat een gebruiker in meerdere groepen voorkomt. Rechten kunnen ingesteld worden per gebruiker en/of per groep.

 

Volgorde van de bepaling van de rechten: 
Standaard gebruikersrechten --> Groepsrechten --> Individuele rechten

Let op: 
Heeft de gebruiker nog de standaard gebruikersrechten en u voegt deze gebruiker toe aan een groep, dan gaan de groepsrechten gelden. De standaard gebruikersrechten komen dan te vervallen.
Heeft de gebruiker al individuele rechten, dan zijn deze altijd leidend. Voegt u een gebruiker toe aan een groep en de groep bezit een bepaald recht niet, terwijl deze gebruiker dat recht wel heeft, dan geldt het individuele recht.

Omgekeerd werkt het net zo. Heeft de groep een specifiek recht, maar de gebruiker juist niet, dan kan de gebruiker van dat recht geen gebruik maken.

Belangrijk: Bij het toevoegen van een gebruiker in een groep, controleer dan altijd hoe de individuele rechten zijn ingesteld en of hier iets in aangepast dient te worden.

 

In het 2e tabblad kan de beheerder groepen aanmaken en beheren. 

 

 

Klikt de 'beheerder' op dit groene plusje, dan kan er een nieuwe groep aangemaakt worden. 

Er opent zich dan een pop-up scherm waar de bestaande gebruikers aan een groep toegevoegd kunnen worden of daaruit worden verwijderd. Dat kan door op de naam van de gebruiker te klikken en dan via die middelste pijltjes knoppen de geselecteerde gebruiker naar het gewenste blok te verplaatsen.

 


Ook al reeds bestaande groepen zijn te wijzigen.

Gerelateerde handleidingen:     Basisgegevens

Dossierbrieven