:

Dossierdashboard 'Liquiditeitscontrole'

De Module Liquiditeitscontrole geeft de rekeningen weer van de Cliënt met de Liquiditeitscontrole.

Door op het  icoontje te klikken gaat u naar de Liquiditeitscontrole van deze rekening

U krijgt dan een prognose voor een bepaalde periode vooruit. U kunt zelf aangeven hoeveel maanden u vooruit wilt kijken. Wilt u standaard 3 maanden vooruit kijken, geef dit dan in bij uw persoonlijke instellingen .

De prognose gegevens dienen wel volledig ingevuld te zijn voor een reëel beeld. Deze gegevens zijn ter ondersteuning van uw keuzes.

Hiermee kunt u het 'Liquiditeitscontrole-blok' inklappen

Hiermee kunt u het 'Liquiditeitscontrole-blok' uitklappen

Het is hier niet mogelijk om de rekeninggegevens te wijzigen. Daarvoor gaat u naar het submenu Rekeningen in de linker menu balk.

Uitleg scherm liquiditeitscontrole:

- Saldo: hier wordt het laatste geïmporteerde of berekende saldo weergegeven. Als er een gele driehoek staat betekent dit dat het saldo ouder is, dan de dag ervoor. Dit kan betekenen dat u die dag niet geïmporteerd heeft of dat er geen transacties waren.
Reserveringen: indien u heeft gereserveerd in OnView wordt hier het totaal saldo van de Reserveringen weergegeven.
Openstaand: dit zijn de openstaande betaaladviezen. Dat wil zeggen dat deze een verwerkingsdatum hebben in het verleden en nog niet zijn omgezet naar een betaling. Als u op het bedrag te klikt krijgt u te zien welke betaaladviezen dat zijn.
Onderweg: hier staan de betaaladviezen die al zijn omgezet naar een betaling.
Prognose startsaldo: dit is het startsaldo op basis van de aftreksom van de daarboven genoemde bedragen. Op basis van dit startsaldo wordt het prognosesaldo berekend wat u in de laatste kolom "Prognose" ziet.

Extra Uitgave: Deze button kunt u gebruiken om het prognosesaldo te berekenen als u een extra (eenmalige) Uitgave zou willen doen. Door in het pop-up scherm het bedrag en de datum in te vullen en met OK op te slaan gaat OnView het saldo doorrekenen voor 3 maanden vooruit. Zo kunt u in een oogopslag zien of de vaste lasten betaald kunnen worden. Door het scherm Liquiditeitscontrole met het kruisje te sluiten verdwijnt de Extra Uitgave weer.

De lijst met Inkomsten, Uitgaven en Schulden die in dit scherm staan worden gevuld op basis van de prognosegegevens die u in het dossier gevuld heeft.

Als u een periodieke Reservering heeft aangemaakt komt deze automatisch hierin.

Hoe u kunt controleren of alle prognosegegevens zijn gevuld vindt u in de Handleiding Instellingen, submenu Betaaladvies .

Gerelateerde handleidingen:       Inkomsten

Uitgaven

Reserveringen

Instellingen

Persoonlijke instellingen