:

Dossierbeheer

Deze menu-optie is aan-/uit te zetten per Rechten groep en per gebruiker bij Rechten.

Bij Rechten kies je, na keuze van Groep of Gebruiker, tabblad Algemeen. Hier kan je de vinkjes aan-/uitzetten voor Lezen – Wijzigen Dossierbeheer.

Hiermee maak je het mogelijk om per Dossier groep en/of Gebruiker, dossiers beschikbaar te maken of te kunnen switchen door middel van de verrekijker (mogelijkheden worden hieronder verder uitgelegd).

Verder kan de mogelijkheid tot het Wel/Niet toewijzen van een dossier (in het dossier zelf, Cliënt – Tabbladen Beheerders en Groepen) Aan- / Uit gevinkt worden.

Je kunt hierdoor sneller werken omdat je in het Dashboard alleen de acties ziet van jouw dossiers en het de laadtijd van een aantal schermen verkort.

Ga naar Instellingen | Dossierbeheer en selecteer daar Groepen – Gewenste groep of Gebruikers – Gewenste gebruiker.

Groepen

Bij een gekozen Dossier Groep kan je dossiers aan de groep koppelen d.m.v. het vinkje voor het betreffende dossier, alle Leden die je bij Dossier groepen aan deze groep hebt toegewezen, hebben nu toegang tot de aan de dossier groep gekoppelde dossiers.

Gebruikers

Selectie: Kies hier de gebruiker die je wil gaan bewerken.

Heeft toegang tot alle dossiers: Toegang tot alle dossiers.

Optie voor meer dossiers: dit is de Meer dossiers (Tools – Verrekijker) functie.                        Instellingen:

• Rechten
    • Alleen lezen (bewerken van de dossiers niet mogelijk)
    • Eigen rechten (Rechten die aan deze persoon zijn toegewezen zijn te gebruiken op de dossiers)
  • Alle Dossiers
    • Aan / Uit – Hiermee kan je de keuze in het Meer dossiers (Tools – Verrekijker) voor toegang tot alle dossiers aan- en uitzetten.
  • Dossiers van een andere gebruiker
    • Aan / Uit – Hiermee kan je de keuze in het Meer dossiers (Tools – Verrekijker) voor toegang tot dossiers van een andere gebruiker aan- en uitzetten.
  • Dossiers van een rechten groep
    • Aan / Uit – Hiermee kan je de keuze in het Meer dossiers (Tools – Verrekijker) voor toegang tot dossiers van een rechten groep aan- en uitzetten.
  • Dossiers van een dossier groep
    • Aan / Uit – Hiermee kan je de keuze in het Meer dossiers (Tools – Verrekijker) voor toegang tot dossiers van een dossier groep aan- en uitzetten.

Postbode: de gebruiker geen dossiers op "Gelezen" zetten in het menu Digitaal Archief als dit aangevinkt is.

Zoeken: zoek het dossier in de lijst.

Open – Gesloten (Zoek je een Open- of Gesloten dossier of beiden)
Dossiers naast elkaar (Zet de dossiers in kolommen naast elkaar of in één lange lijst)

Bij een gekozen gebruiker, kan je eigen dossiers koppelen (Verrekijker functie, Alleen eigen dossiers).

Cliënten kunnen in de lijst een aantal kleuren hebben, zie onderstaande afbeelding:

• Paars en niet aan te vinken: Gebruiker heeft toegang via dossier groep.
  • Blauw en niet aan te vinken: Gebruiker heeft toegang als hoofdbeheerder.
  • Zwart en wel aan te vinken: Dossier waar je nog kan kiezen of deze gebruiker dit dossier mag zien of niet.

Na instellen van alle gebruikers en groepen, kan je nu bij Tools - Meer dossiers (Verrekijker) aanklikken.

Dan zie je welke keuze je hebt gekregen.

LET OP: In bovenstaand voorbeeld zijn alle opties Aan gezet.

(als je bij Dossierbeheer – Optie voor meer…. – Instellingen, ergens Uit hebt gekozen dan is hij niet zichtbaar in het bovenstaande menu)

Kies je [Alleen eigen dossiers] en zie je ook de dossiers van je groep? Dit komt door het bolletje achter je naam bij Dossier groepen.

Zie hiervoor de handleiding Dossier groepen.

Gerelateerde handleidingen:     Basisgegevens

Dossierbrieven

Instellen voor mailen vanuit bedrijfsmail     Template gemaild