:

Dossier Splitsen

Dossier splitsen

Bij een dossier waarin een partner tabblad is aangemaakt heeft u de mogelijkheid om het dossier te splitsen. Splitsen is ALLEEN  nodig als een echtpaar gaat scheiden.

Splitsen moet u alleen uitvoeren wanneer:

U de laatste gezamenlijke Rekening en Verantwoording goedgekeurd heeft ontvangen. Na het splitsen zijn er voortaan 2 dossiers. Dit is onomkeerbaar.

Start een splitsing

Ga naar Cliënten Tabblad 'Opties'
Klik op deze wegwijzer-icoon rechts op in uw scherm.  Hier start het splits pop-up venster.

Ziet u het icoontje niet? Dan heeft u waarschijnlijk niet de juiste rechten of het dossier bevat geen partner gegevens.

• Stap 1

Geef als eerste de datum op vanaf wanneer het dossier gesplitst mag worden. (dit kan nooit in de toekomst liggen)

• Stap 2

Geef aan welke van de 2 personen een nieuw dossier krijgt en welke in het oude dossier achterblijft.
  • Stap 3
    Geef aan of er rekeningen mee moeten naar het nieuwe dossier. Deze zijn dan niet meer beschikbaar in het oude dossier. Als u voor het nieuwe dossier ook nieuwe rekeningen opent hoeft u geen rekeningen mee te nemen.

Splitsen van de inhoud

Wanneer u de 3 stappen voor de start van een splitsing heeft uitgevoerd  gaat u verder naar een splits scherm met 5 tabbladen. Hier gaat u aangeven welke onderdelen van het dossier achterblijven en welke mee overgaan.

Tabblad Dossier:

Bovenin dit tabblad ziet u het originele Dossiernummer en een voorstel voor het nieuwe dossiernummer. (In menu 'Cliënt' kunt u het dossiernummer aanpassen)

Daaronder vind u 2 kolommen. In de linker kolom ziet u alle gegevens die in het huidige dossier achterblijven. In de rechterkolom ziet u de gegevens die mee gaan naar het nieuwe dossier.

De keuze voor de verhuizing van de bankrekeningen heeft u in stap 3 zojuist al gedaan.  Het 2e blok geeft aan of de eventuele kinderen in het huidige dossier blijven staan of mee gaan naar het nieuwe dossier. Ditzelfde geldt voor het vermogen. U kunt middels de blokjes met het pijltje de betreffende gegevens nog naar het andere dossier verplaatsen.

Wanneer er bepaalde zaken eigenlijk in beide dossier horen dan kunt u dit in het nieuwe dossier straks handmatig toevoegen.

Oude bankrekeningen worden niet meer meegenomen in de controle na het splitsen.

Klik dan op de knop 'Doorgaan' rechtsonder of ga naar het 2e tabblad.

Tabblad Inkomsten:

In het budgetplan van het huidige dossier heeft u al aangegeven welke inkomsten bij welke persoon horen. OnView doet op basis daarvan al een voorstel. Als dit toch anders moet staan kunt u middels de blokjes met het pijltje de betreffende gegevens nog naar het andere dossier verplaatsen.

Klik dan op de knop 'Doorgaan' rechtsonder of ga naar het 3e tabblad.

Tabblad Uitgaven:

In het budgetplan van het huidige dossier heeft u al aangegeven welke uitgaven bij welke persoon hoort. OnView doet op basis daarvan al een voorstel. Als dit toch anders moet staan kunt u middels de blokjes met het pijltje de betreffende gegevens nog naar het andere dossier verplaatsen.

Let op: Krijgt u de volgende melding:

Dan betreft dit namelijk een uitgave die op naam van de partner staat, maar gekoppeld staat aan een beheerrekening die achterblijft bij het huidige dossier. Er moet bij die uitgaven aangegeven worden, wat de nieuwe bankrekening gaat worden. In het geval er nog geen bankrekening bekent is kiest u (geen).

Tabblad Schulden:

In het budgetplan van het huidige dossier heeft u al aangegeven welke schuld bij welke persoon hoort. OnView doet op basis daarvan al een voorstel. Als dit toch anders moet staan kunt u middels de blokjes met het pijltje de betreffende gegevens nog naar het andere dossier verplaatsen.

Wanneer er bepaalde schulden eigenlijk in beide dossier horen dan kunt u deze in het nieuwe dossier later handmatig toevoegen.

Een schuld die mee gaat naar het nieuwe dossier wordt in het huidige dossier gearchiveerd onder tabblad archief in de schuldenlijst. Zodat de historie van de schuld teruggevonden kan worden. Tijdens het splitsen is dat zichtbaar in de linker kolom bij het blok 'Schulden die gearchiveerd gaan worden'.

Ook bij schulden kunt u de melding krijgen 'Schulden die gecorrigeerd moeten worden' (bij het nieuwe dossier). Het betreft hier namelijk een schuld die op naam van de partner staat maar gekoppeld staat aan een beheerrekening die achterblijft bij het huidige dossier. Er moet bij die schuld aangegeven worden, wat de nieuwe bankrekening gaat worden. In het geval er nog geen bankrekening bekend is kiest u (geen).

Tabblad Reserveringen:

Voor de reserveringen is niet aan te geven dat ze mee moeten verhuizen. Reserveringen in het nieuwe dossier kunnen handmatig opnieuw aangemaakt worden na het splitsen van het dossier.

Splitsen

Alle gegevens zijn gecontroleerd. U kunt nu op het 'Splitsen' knopje drukken.

Zowel in het oude als het nieuwe dossier is nu een enkel wegwijzer icoontje te zien.

Wanneer daar op geklikt wordt opent zich een pop-up die de gegevens laat zien van de splitsing. Als u op het boekje klikt achter het dossiernummer van het nieuwe dossier dan komt u terecht in het dossier van de voormalige partner.

Gerelateerde handleidingen:        Dossierdashboard

Inkomsten

Uitgaven

Schulden

Reserveringen ​