:

Uitleg Cliënt login aan bewindvoerder

Met de cliënt login in OnView heeft u de mogelijkheid om uw cliënten te laten inloggen op https://mijn.onview.nl
Op de 'mijn OnView' kan de cliënt rapporten inzien, die de bewindvoerder voor hem/haar verwerkt tijdens het hele traject per periode.

Overzicht saldo en diverse rapporten:

Saldochecker (alleen zinvol, als naast het rekeningnummer ook het saldo is aangevinkt)
Budgetplan
Overzicht inkomsten en uitgaven
Overzicht reserveringen
Overzicht schulden met en zonder aflossingen
Verzekeringen
Inzien van documenten
U bepaald zelf of u deze functie beschikbaar stelt per cliënt.
Stel uw cliënt op de hoogte van frequentie van inlezen. Leest u niet dagelijks in, dan zijn de gegevens in de cliënten login ook niet up-to-date.

Aanmaken/activeren van cliënt account

Wanneer u een Mijn OnView account wil aanmaken/activeren dan gaat dit als volgt. U logt in op open.onview.nl en u gaat naar het betreffende dossier. In het drop down menu 'Cliënt' kunt u 'Cliënt login' selecteren. Naast het menu zal nu een check box verschijnen met de regel: Cliënt mag gegevens inzien. Als u deze aanvinkt dan moet u een gebruikersnaam en wachtwoord invullen welke uw cliënt kan gebruiken.

TIP: Gebruik hiervoor een unieke gebruikersnaam zoals b.v. een e-mail adres en een veilig wachtwoord met hoofdletters, kleine letters, cijfers en leestekens! Wanneer u voor dit dossier al een e-mail adres heeft ingegeven zal OnView deze automatisch als gebruikersnaam voorstellen.
 13/2/18 hier is een taak voor aangemaakt!!!

Tevens kunt u middels een checkbox ervoor kiezen of u uw cliënt toegang krijgt tot saldo informatie en welke rekeningen uw cliënt kan inzien. Daarnaast kunt u aangeven van welke gegevens uw cliënt rapporten kan aanmaken, inzien en afdrukken in Mijn Onview.

Tabblad Documenten

Vinkt u documenten aan, dan komt er een extra tabblad tevoorschijn. Hier is het mogelijk om documenten te uploaden, die al in het dossier staan, maar die uw cliënt ook in moet kunnen zien. Voordeel hiervan is, dat u deze niet hoeft te versturen via mail of post. Dus u bepaald welke documenten voor de cliënt beschikbaar worden gesteld om in te zien.

Inloggen met cliënt account

Op dit moment heeft u een account aangemaakt voor uw cliënt. Nu kan de cliënt inloggen op mijn.onview.nl met de gegevens die u heeft aangemaakt. Op het informatie-scherm, welke de cliënt te zien krijgt na het inloggen, kunt u een tekst laten verschijnen. U kunt deze tekst zelf aanmaken via de Instellingen van uw eigen OnView account.
Ga rechtsboven via Instellingen naar cliënt login. U ziet daar een voorbeeld van wat de cliënt in Mijn OnView gaat zien. Voor uitleg aan de cliënt van de schermen in Mijn OnView kunt u de hierna volgende pagina’s aan de cliënt sturen/geven. Deze kunnen per, door u in Onview gekozen onderdeel,  verstuurd/afgedrukt worden, zie handleiding instellingen .

Cliënt kan niet inloggen

Mocht de cliënt niet in kunnen loggen, terwijl de login door u beschikbaar is gesteld, dan dient de cliënt altijd contact op te nemen met zijn of haar bewindvoerder en niet met de servicedesk van OnView.

•
Er zal eerst gecontroleerd moeten worden of er wijzigingen in de login zijn doorgevoerd, door de bewindvoerder.
  •
Komt het probleem alleen voor op de pc/mobiel van de cliënt, dan zal de internet verbinding van de cliënt gecontroleerd moeten worden.
  •
Als ook u niet in kunt loggen op uw eigen systeem, mail dan naar de OnView servicedesk helpdesk@onview.nl en geef door om welk dossier dit betreft en wat de foutmelding is. Dan zal dit verder uitgezocht kunnen worden.

Gerelateerde handleidingen: Uitleg cliënt login aan cliënt

Dashboard login geschiedenis