:

Budget aanpassen

Met dit menu kunt u voor meerdere dossiers gelijktijdig een Inkomsten of Uitgaven wijzigen in uw Budgetplan. Het is dezelfde werkwijze als die u kunt toepassen voor een dossier, als u het klokje gebruikt achteraan een Inkomsten- of Uitgaven- regel in het dossier.  Voor een juiste weergave van het Budgetplan voert u op deze manier een correcte wijziging door.

Het gebruik van deze manier van wijzigen is belangrijk omdat u dan niet de historie van uw uitgaven in inkomsten aantast in het budgetplan!

• Als eerste voert u de datum in waarop de wijziging in moet gaan.
  • Vervolgens kiest u de Inkomsten of Uitgaven Rubriek waarvoor de wijziging moet gelden.
  • Er verschijnt dan een lijst met alle dossiers waar deze Rubriek in voor komt.
  • Vink desbetreffende dossiers aan, waar budget aanpassing bij uitgevoerd moet worden.

U ziet de volgende gegevens in de lijst:

Datum wijziging:
geef datum in wanneer de wijziging in gaat.
  Rubriek: in welke rubriek gaat wijziging plaats vinden.
  Laden: desbetreffende dossiers worden erbij gezocht.
Kolom 1
Omschrijving:
de naam van de rubriek.
Kolom 2
Dossier:
naam van het dossier.
Kolom 3
Termijn:
de termijn van de Inkomsten of Uitgaven in uw Budgetplan.
Kolom 4  Per termijn:  het bedrag wat per termijn in het Budgetplan staat.
Kolom 7 Van: de ingangsdatum van deze rubriek.
Kolom 8 Tm:
de e.v.t. einddatum van deze rubriek.
Kolom 9 Inc:
betreft het een automatische incasso, dan is dit aangevinkt.
Kolom 10 Per: betreft het een periodieke betaling, dan is dit aangevinkt.

Onder in het scherm kunt u vervolgens het 'Nieuwe bedrag' invullen en op de button Omzetten klikken.

In het dossier wordt de betreffende Inkomsten of Uitgaven gesloten met het oude bedrag, en er wordt een nieuwe aangemaakt met het nieuwe bedrag.

Voor de nieuwe uitgave zie je weer de mogelijkheid voor budget aanpassing, desbetreffende icoontje verdwijnt weer zo gauw er een einddatum de uitgave vermeld staat.

LET OP: vult u automatisch een einddatum in, dan heeft u niet de mogelijkheid om de volgende keer op bovenstaande wijze het budget aan te passen. Tip: vul geen einddatum in.

​Gerelateerde handleidingen: Uitgaven

Inkomsten