:

Betaaladvies

Tabblad 'Uitleg'

Als u vanuit OnView gaat betalen of gebruik wilt maken van de liquiditeitscontrole, dan heeft u 2 opties:

• Standaard Betaaladviezen: De standaard methode om betaaladviezen te genereren werkt als volgt.
    Alle betaaladviezen krijgen dezelfde prioriteit. Daarop is echter 1 uitzondering: Als een omschrijving de tekst 'leefgeld' bevat, dan zal de betaling voorrang krijgen op de andere betalingen --> OnView kijkt of de transactie vandaag betaald zou kunnen gaan worden.
  • Geavanceerde Betaaladviezen: Deze methode om betaaladviezen te genereren, maakt intensief gebruik van de prognosegegevens die zijn ingevuld bij de Inkomsten, Uitgaven en bij de Schulden.
    De kwaliteit van de resultaten zal daardoor sterk afhankelijk zijn van deze prognosegegevens.
    Voor de schulden wordt alleen gekeken naar de openstaande schulden waarop wordt afgelost --> OnView houdt rekening alle gegevens, die in OnView bekend zijn, voor 3 maanden. Dus is er vraag naar extra leefgeld,  waar komt de cliënt e.v.t. met betalingen in de knel.

OnView staat standaard op de basis methode -betaaladviezen.  Om de geavanceerde betaaladviezen in te schakelen gaat u naar

Instellingen - Betaaladvies - Tabblad Uitleg

Tabblad 'Controle Prognose'

Als je gebruik maakt van  'Geavanceerde' Betaaladviezen, dan dien je alle prognose gegevens bij alle transacties van de inkomsten en uitgaven ingevuld te hebben.

In het overzicht van tabblad 'Controle Prognose' kun je meteen zien welke dossiers nog niet op orde zijn.

In deze dossiers zijn alle prognoses in gevuld.
In deze dossiers zijn nog niet alle prognoses ingevuld.

Klik op een dossier met een rood bolletje en u ziet meteen waar de prognoses nog ingevuld moet worden:

inkomsten, uitgaven en/of schulden.

Klik op de inkomsten, uitgaven of schulden waar een rood bolletje voor staat en u ziet meteen welke rubriek er aangepast moet worden. Ook hier zie je rode en groene bolletjes. Klik op desbetreffende rubriek, die aangepast moet worden en de transactie wordt geopend, waar u de aanpassingen door kunt voeren.

Uitleg m.b.t. Liqiditeitscontrole vindt u terug in 'Dossierdashboard Liquiditeitscontrole '