OnView handleiding

Contents
:

 

 

 

 

     Print of download deze handleiding 

 

Zoeken:Beslaglegging

Beslaglegging of inhouding

Wanneer een cliënt te maken heeft met een beslaglegging of een inhouding wordt vaak een gedeelte of het gehele bedrag van de inkomstenrubriek afgehouden. Dat betekent dat er soms een transactie is die lager ligt dan de te verwachten inkomsten en soms is er geen transactie van het te verwachten bedrag.

 

Wanneer we te maken hebben met een beslaglegging op een gedeelte van de inkomsten dan geven we als inkomsten het origineel te verwachten bedrag aan. Bijvoorbeeld € 1000,00 salaris. Er is een beslaglegging van € 150,00 die we via het oranje lampje aangeven. Zo is daarna duidelijk in ons inkomsten overzicht dat we te maken hebben met een beslaglegging. Ook is dit dan duidelijk op het budgetplan voor de cliënt.

Wanneer we te maken hebben met een inhouding op het volledige bedrag dan geven we als inkomsten het origineel te verwachten bedrag aan. Bijvoorbeeld € 83,00 zorgtoeslag. Er is een inhouding op het totale bedrag van € 83,00 die we via het oranje lampje aangeven. Zo is daarna duidelijk in ons inkomstenoverzicht dat we wel weten dat er recht is op zorgtoeslag maar dat dat bedrag volledig ingehouden wordt. Het bedrag van € 0,00 is hierdoor wel zichtbaar op het budgetplan.

 

Het inkomsten detailscherm

In een bestaande inkomstenpost kan een beslaglegging ingegeven of gewijzigd worden. Hier kunt u het oranje lampje aanklikken om een beslaglegging of inhouding in te geven. Bij een nieuwe inkomsten aanmaken is dit niet mogelijk om direct de beslaglegging in te geven, u krijgt dan een foutmelding.

 


 

Een inkomstenpost wordt toegekend aan een bepaalde rubriek. Rubrieken kunnen aangemaakt worden door de gebruikers via

Instellingen à Basisgegevens à Rubrieken. 

 

 • Rubriek is niet verplicht om in te voeren maar wordt wel geadviseerd. Als er geen  Rubriek wordt ingevoerd is het invoerveld “Inkomsten” wel verplicht. Adhv de rubriek wordt de prioriteit bepaald van de inkomstenpost en ook het percentage waarmee de werkelijke transactie mag afwijken van het gebudgetteerde bedrag.

 

 • Inkomsten dit was oorspronkelijk het invulveld waar de rubriek handmatig ingegeven kon worden. Nu wordt het gebruikt om de rubriek verder uit te splitsen. Bijvoorbeeld: Rubriek= Salaris, Uitgave=Loon Linfosys
 • Adres uit het al bestaande adresboek van de cliënt of uit het grote adresboek kan een debiteur gekozen worden.  Op die manier wordt het adressenbestand van het dossier automatisch aangevuld. De adressen die hier gekoppeld zijn worden dan ook beschikbaar bij brieven en notities in dit dossier.
 • Beslaglegging 
  Te herkennen aan het oranje lampje. 
  Heeft u te maken met een bedrag waar beslag op ligt dan kunt u hiervoor het registratie scherm openen door op het oranje lampje te klikken. Er opent dan een detailscherm waar u de bedragen ingeeft van de beslaglegging(en).

 

 

 • Bedrag dit bedrag geeft welk bedrag bij de inkomstenbron verwacht wordt. In het geval van variabele inkomsten (salaris als uitzendkracht) wordt een gemiddelde genomen. Dit bedrag wordt meegenomen in het budgetplan. In het inkomstenoverzicht worden deze bedragen in het zwart weergegeven in de kolom 'Per termijn'.  Wanneer er sprake is van een beslaglegging wordt er het originele bedrag ingegeven minus de beslaglegging. Het netto bedrag wordt dan gebruikt op de overzichten en rapporten.
 • Inkomstentermijn hier wordt ingegeven in welke termijnen deze uitgave plaatsvindt. 
 • Cliënt hier wordt aangegeven of de inkomsten bij de cliënt of zijn/haar partner horen. Dit wordt gebruikt in het geval van een partner dossier.
 • Begint op / eindigt op worden alleen maar ingevoerd als het ook zeker is dat de inkomsten pas over een bepaalde tijd gaat starten of vanaf een bepaalde tijd gaat stoppen. Als het inkomsten zijn die gedurende het hele bewind gelijk blijven laten we de datumvelden leeg. Let op! Hier ook niet de start van het bewind invoeren als datum of de datum vanaf wanneer je wilt gaan betalen. Dit geeft problemen met het koppelen van transacties die voor die datum liggen.

Gerelateerde handleidingen:  Inkomsten