:

Workflow

Een 'Workflow' is een herhaalbaar werkpatroon binnen een organisatie.

Het komt ook regelmatig voor dat er van meerdere workflows binnen een organisatie gebruik wordt gemaakt. Een workflow beschrijft een werkwijze waarin medewerkers in een vaste volgorde de benodigde handelingen uitvoeren.

Zo kunnen werkzaamheden efficiënt worden uitgevoerd.

In menu workflow vindt u de acties die automatisch door OnView worden gegenereerd. De instellingen voor de Workflow vindt de Beheerder rechtsboven bij Instellingen. Open dan 'Basisgegevens' in het linker menubalk via het groene driehoekje en open vervolgens workflow. Let op : Als je al auto acties had kun je nu je workflow uitbreiden door ieder type dossier een andere workflow te geven. Verwijder daarbij niet de basislijst met workflow acties, deze hangen nog aan de huidige dossiers

(Dit geld voor gebruikers die al met OnView werkten voor april 2018)

Lees deze handleiding goed door, voordat u lukraak wijzigingen door gaat voeren in de bestaande Workflow!

Het maken van auto acties in OnView gebeurt op 2 manieren:

Tabblad Workflow

Rubrieken

Het is mogelijk om een achttal rubrieken aan te maken om de workflow acties te categoriseren.  Bij een verdeling zou je uit kunnen gaan per medewerker. Andere opzetten zijn natuurlijk ook mogelijk.

Door te werken met verschillende kleuren is makkelijk bij te houden onder welke rubriek de actie valt.

Actie type

We hebben verschillende types van acties. Namelijk op basis van startdatum van een dossier, op basis van de sluitdatum van een vereiste actie en een actie met een terugkeerpatroon.
Deze verschillende acties worden in het Workflow overzicht weer gegeven onder de kolom "Type".
Dossier = Alle acties op basis van de startdatum van een dossier
Actie = Alle acties op basis van de sluitdatum van een vereiste actie.​

Dossiertype

Per dossiertype kan er een workflowlijst opgesteld worden. Standaard staat hier al de 'Basislijst' geselecteerd.

Hier kunt u een basislijst in aanmaken, die u steeds weer aangepast voor elk ander dossiertype gebruikt.

MAAR het kan ook zijn dat u al eerder in OnView gebruik heeft gemaakt van 'auto acties' (voor april 2018), dan staat er al een basislijst in OnView.

Via het dropdown menu komen de door u aangemaakte dossiertypes te voorschijn. Hier kunt u desbetreffende dossiertype aanklikken, waar u een workflow voor wilt gaan maken.