:

Wat betekenen de gele driehoekjes bij mijn cliëntrekeningen?

Een geel driehoekje voor de cliëntrekening betekent een melding van een saldowaarschuwing. Dit wil zeggen dat er geen aansluiting is tussen het saldo van de rekening op het einde van de ene dag met het begin van de andere dag. Eenvoudig gezegd: "er ontbreken transacties of er zijn er teveel". Als je op het gele driehoekje klikt opent een pop-upscherm met de datum waarop het verschil is ontstaan. Het verschil wordt aangegeven in het zwart.

In het rood ziet u het verschil wat u dient op te lossen.
Door vervolgens op het blauwe bedrag te klikken opent een tweede pop-upscherm. Daarin ziet u de transacties tussen de twee in het zwart genoemde data.
Hieraan ziet u of er een (of meerdere) transactie(s) ontbreken of dat er een dubbel in staat.
Bij het ontbreken van een transactie dient u over die periode opnieuw te importeren.
! Let op; importeer niet te ruim, hierdoor kunnen weer andere verschillen ontstaan ! Zie hieronder bij dubbele transacties.
Als er dubbele transacties in staan dient u te controleren (via uw bank) of deze werkelijk dubbel is uitgevoerd of dubbel in OnView staat. Als de transactie dubbel in OnView staat kan een van de transacties verwijderd worden met het kruisje. De reden dat er dubbele transacties in kunnen staan is dat bij een tweede import de omschrijving gewijzigd kan zijn door de bank. Dit is vaak een spatie die teveel of te weinig in de omschrijving komt. Daardoor herkent OnView hem niet als een transactie die al is ingelezen en verschijnt het gele driehoekje. Door de Saldo waarschuwingen daarna te sluiten en even opnieuw te laden zal het verschil verdwenen zijn.