:

Wanneer er wordt gewerkt vanuit een MS Terminal Server

De installatie van OnView Postkamer op een MS Terminal Server is anders dan een gewone installatie op een werkstation. Dit omdat meerdere gebruikers op een Windows machine inloggen. Er zullen nog een aantal stappen gedaan moeten worden om voor elke gebruiker de postkamer werkend te krijgen.

Installatie op een MS Terminal server
Voor de installatie van de postkamer op een MS Terminal server adviseren wij om gebruik te maken van de Applicatie “Toepassing op Extern bureaublad-server installeren” in het configuratie scherm. Volg de stappen die normaal bij de installatie ook volgt.

Aanmaken van mappenstructuur
Nu de installatie gedaan is moeten we de mappenstructuur die tijdens de installatie is aangemaakt verdelen onder de gebruikers. De mappenstructuur staat standaard onder “C:/users/%username%/documents/onview data” . Kopieer de “onview data” map naar een locatie naar keuze . Houd er rekening mee dat je voor iedere gebruiker een aparte mappenstructuur aanmaakt. Daarom is de ‘mijn documenten map’ van de gebruiker een goede optie.

Zou je dit niet doen, dan kan het zijn dat een bestand van gebruiker 1 wordt opgehaald van de postkamer van gebruiker 2.

Map locatie instellen in OnView postkamer
Nu de mappenstructuur voor elke gebruiker is aangemaakt, moet deze nog worden ingesteld in de OnView postkamer van de gebruiker. Hiervoor moet je inloggen onder de desbetreffende gebruiker en inloggen in de OnView postkamer.

Klik vervolgens rechts bovenin op “instellingen” en vul bij “Data directory” de nieuwe locatie in. Waar de map OnView data naar toe is verplaatst.

Redirected “mijn documenten”
Op sommige terminal server wordt er gebruik gemaakt redirected “mijn documenten”. Hierdoor kan het zijn dat de installatie niet goed gaat. Om er voor te zorgen kun je het beste inloggen met een gebruiker die lokale administrator rechten heeft maar geen redirected "mijn documenten" heeft.