:

Systeemvereisten

Systeemvereisten voor het gebruik van OnView en Digitaal Archief

Algemeen

- Breedband internet verbinding

Over een 4Mb verbinding (ADSL, Kabel of glas) kunt u al werken met OnView. Let op dat de verbinding geen "ping losses".

- PC of Mac.

OnView ondersteunt geen Apple systemen. Er zijn echter wel veel gebruikers met een Apple systemen die zonder problemen gebruik maken van OnView. Mocht u problemen ondervinden dan verzoeken wij u contact op te nemen met uw systeem beheerder.

Issues veroorzaakt door instellingen en software op uw eigen PC dient u bij uw eigen systeembeheer te melden.

Digitaal Archief

Outlook: v.a. 2013 (Let op: Office 365 wordt niet ondersteund mits deze lokaal is geïnstalleerd)

Besturingssystemen

Windows 7, Windows 8 en Windows 10

Windows 2012R2 en 2016 Remote Desktop

Internet browsers:

- Advies: Google Chrome

- Internet Explorer 10 of hoger

- Mozilla Firefox 4 of hoger

Werkplek vereisten:

Geheugen: minimaal 4Gb

Harddisk: min. 5Gb vrij

CPU: vanaf Intel Core Duo i/3 (hoe trager de CPU hoe trager de PC)

Terminal Server vereisten:

Geheugen: minimaal 1Gb voor browser experience

Harddisk: min. 5Gb vrij

CPU: Intel Xeon Series (hoe trager de CPU hoe trager de PC)

De snelheid van uw werkplek is afhankelijk van lokaal geïnstalleerde software. Software zoals: Virusscanners en/of firewalls kunnen de snelheid sterk negatief beïnvloeden. Ook de leeftijd van de PC beïnvloed de snelheid. Over het algemeen: hoe jonger de PC, hoe sneller de PC.

Om optimaal gebruik te maken van OnView adviseren wij de volgende internetsnelheden:
Downloadsnelheid: (minimaal) 20 Mb/ps
Uploadsnelheid: (minimaal) 10 Mb/ps
Ping: (maximaal) 10
Maak gebruik van de onafhankelijk speedtest om uw snelheden te controleren: https://www.speedtest.net/nl
Zijn uw snelheden niet hoog genoeg? Neem dan contact op met uw internetprovider.