:

Mail vanuit OnView komt niet aan bij de schuldeiser: '550 Rejecting for Sender Policy Framework'

De mail komt niet bij de ontvanger aan:

Wanneer een e-mail niet aankomt bij de ontvanger, dan komt dat omdat OnView i.o.v. u een e-mail verstuurd. M.a.w. in naam van u verstuurd OnView een e-mail. De mailserver van de ontvanger controleert daarom of de afzender wel gerechtigd is om de e-mail te versturen vanuit de server. Dit gebeurt door middel van een txt DNS record, het SPF record. Hierin staan de adressen vermeld van de email servers die rechten hebben om email onder uw domeinnaam te versturen.

De OnView gebruiker dient het volgende uit te voeren:

Geef aan uw hosting partij of website beheerder door dat u graag het volgende opgenomen wilt hebben in het spf record 'ip4:212.178.196.0/24'

Een voorbeeld van een spf record: 'v=spf1 a mx a:mail.uwdomein.nl ip4:212.178.196.0/24 -all'
of minder strikt 'v=spf1 a mx a:mail.uwdomein.nl ip4:212.178.196.0/24 ~all'

De bijlage van de mail wordt komt niet bij de ontvanger aan:

Komt wel de mail aan, maar niet de bijlage, dan komt dit door de instellingen inbox bij de ontvangende partij.