:

Gebruik van veel notities.

Het is mogelijk om voor elke nieuwe notitie het vinkje “Op dashboard laten zien” standaard aan te zetten. Dit kan bij Instellingen | Basisgegevens ingesteld worden.

Als deze instelling gebruikt wordt, bestaat de kans dat de lijst met notities op het Dashboard heel lang wordt. In dat geval kan het laden van het Dashboard dan ook wat langer duren.
Als de Dashboardpanel “Notities” niet gebruikt wordt, worden de notities ook niet geladen.
Op dat moment is er niets aan de hand. Wordt na verloop van tijd de Dashboardpanel “Notities” alsnog in gebruik genomen, dan kan de lijst die ingeladen moet worden al gigantisch gegroeid zijn.
Met als gevolg dat het laden lang kan duren.
Bij extreem lange lijsten is het zelfs mogelijk dat het dashboard in zijn geheel niet meer geladen wordt. We hebben dit een keer geconstateerd bij 6.000+ notities.
Ons advies is om dit vinkje bij Instellingen alleen aan te zetten als je hier ook daadwerkelijk mee werkt. De Dashboardpanel “Notities” zul je dan ook in gebruik hebben. Notities zullen dan regelmatig van het Dashboard verwijderd moeten worden zodat het overzicht van notities op het Dashboard dan ook een betekenis heeft. Immers een lijst met 500 notities of meer heeft weinig tot geen nut op een Dashboard.
Mocht het voorkomen dat je als gebruiker de Dashboardpanel “Notities” in gebruik gaat nemen, en er wordt een hele lange lijst ingeladen, dan kun je via de helpdesk aanvragen om bij alle notities dit vinkje uit te laten zetten.